Over Kunstgrasheld

Crowdfunding voor kunstgras
Op zoek naar een originele actie om een nieuw kunstgrasveld te financieren? Kunstgrasheld is dé actie om geld in te zamelen voor een nieuw kunstgrasveld. Ongeacht of het gaat om een voetbalvereniging, hockeyclub, handbalvereniging, tennisclub etc.

Ontstaan van kunstgrasheld
De actie is ontstaan vanuit de behoefte naar een modern medium om geld in te zamelen, specifiek voor kunstgras. Bij de lokale voetbalvereniging is Kunstgrasheld in 2012 opgestart door 3 vrienden, een actie letterlijk door leden - voor leden. Om die reden kunnen we de actie uitstekend bekijken vanuit de kant van de sportclub. Door het succes van de actie bij onze voetbalclub (het kunstgrasveld is inmiddels al in gebruik) werd ons duidelijk dat dit voor veel andere sportclubs ook een antwoord kan zijn op de steeds lager wordende subsidies vanuit de plaatselijke overheid.

We zijn een onafhankelijk platform (geen onderdeel van een kunstgrasleverancier) en willen deze actie voor alle sportclubs bereikbaar maken. We zijn geen prijzig marketingbureau of promotieteam, dit is ook absoluut niet nodig. De passie van de mensen bij de club, in combinatie met ons platform en de reeds opgedane ervaring zorgen voor lage kosten en een hoge opbrengst.

Hoe werkt de actie?
Via de interactieve actiewebsite kunnen leden, liefhebbers, supporters en sponsoren van de club online een vierkante meter kunstgras ‘kopen’ door een donatie te doen om uw club te steunen. Online geld inzamelen voor een kunstgrasveld wordt hierdoor erg gemakkelijk. Door het grote bereik kan iedereen een HELD voor de sportclub worden.

Op de website is een plattegrond te zien van het kunstgrasveld. Het veld is verdeeld in vierkante meters. Zodra iemand één of meerdere vierkante meters kunstgras heeft gekocht komt diens naam of bedrijfsnaam op die plaats te staan op het digitale kunstgrasveld. Na de aankoop kan de heldendaad via Facebook en Twitter gedeeld worden.

Crowdfunding
De actie is gebaseerd op crowdfunding. Crowdfunding is een alternatieve manier om geld in te zamelen voor projecten. Het kapitaal voor projecten wordt verkregen vanuit de gemeenschap door donaties. Door Kunstgrasheld kan een eventuele lening of contributieverhoging lager uitvallen. 

Contact
Meer weten? Neem contact op!