Informatie voor verenigingen

Lees hieronder de meest gestelde vragen over Kunstgrasheld.

Is de actie voor mijn club geschikt?
Kunstgrasheld is een geschikte crowdfunding actie voor iedere vereniging die een nieuw kunstgrasveld wil financieren. Het maakt niet uit of het gaat om kunstgras voor bijv. een voetbalvereniging, hockeyvereniging, handbalvereniging of tennisvereniging. De maten van het virtuele kunstgrasveld zijn aan te passen en daarmee wordt de actie op maat gemaakt voor iedere club.
 
Hoe snel kan er gestart worden met een eigen actiepagina?
Binnen 1 week kan er een actiepagina online staan en kan iedereen de club steunen door online vierkante meter te kopen.
 
Wat kost het de club?
De actie Kunstgrasheld kent een lage investering in verhouding tot een kunstgrasveld. Uit ervaring weten we dat de kosten erg snel zijn terugverdiend. Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave. Ga naar de contactpagina.
 
kunstgrasveld financieren
 
Is er een link met Social Media?
Kunstgrasheld is te vinden Facebook en Twitter. Door gebruik te maken van Social Media komt de actie Kunstgrasheld nog meer onder de aandacht. Na een aankoop kan de Kunstgrasheld zijn aankoop delen en anderen oproepen om ook een held te worden. 
 
Hoe kan ik de actie bij mijn club extra onder de aandacht brengen?
Om de crowd funding actie nog succesvoller te laten zijn bieden wij gepersonaliseerde 'Kunstgrasheld-promotiepakketten' aan. Daarnaast kunnen wij door onze ervaring ook enkele handige tips bieden om beter resultaat te halen uit de actie.

Hebben jullie een gratis handboek met bruikbare tips?
Van Kunstgrasheld ontvang je gratis informatie en tips om het hoogste rendement uit de kunstgrasactie te halen. Door de ervaring bij meerdere clubs is er een naslagwerk ontstaan waarin bruikbare tips voor tijdens de actieperiode zijn uitgeschreven. Na het starten van de actie wordt het naslagwerk gratis verstrekt. Een sportvereniging heeft een actieteam of kunstgrascommissie, dit zijn zeer gedreven mensen (veelal vrijwilligers) die in combinatie met onze tips en eigen passie voor de club het hoogste rendement halen uit de acties. Kunstgrasheld geloofd in deze mensen aangezien wij zelf ook zo begonnen zijn met een eigen succesvolle actie Kunstgrasheld. Wij maken geen gebruik van een promotieteam omdat deze doorgaans niet aan het enthousiasme van de eigen leden kan tippen.

Is het ook mogelijk om andere acties te verwerken op de actiepagina?
De opbrengsten uit een veiling, loterij of een andere acties kunnen via een online beheersysteem worden toegevoegd op het virtuele kunstgrasveld. De totaalopbrengst van de kunstgrasacties zijn te volgen via de statusbalk bovenaan het veld. Zo is het voor iedereen bij de club duidelijk wat de totaalopbrengst is van alle acties.

Kunnen enkele gebieden op het digitale kunstgrasveld een speciale prijs krijgen?
Jazeker, via het online beheersysteem kan een sportclub zelf gebieden voorzien van een speciale prijs. Speciale meters zoals de middenstip, of een speciaal gebied zoals het 16 meter gebied, zijn eenvoudig door de vereninging zelf aan te passen. 
 
Loterij mogelijk
Om de verkoop van vierkante meters te bevorderen kan er een loterij gekoppeld worden aan de actie. Verloot na het einde van de actie een zeer aantrekkelijke hoofdprijs onder de verkochte vierkante meters. Voor de donateurs een extra reden om een vierkante meter aan te kopen en de club te steunen. Indien een loterij gewenst is dan dient de club hiervoor zelf een vergunning in haar eigen gemeente aan te vragen.

Perfect te combineren met "Schijt je Rijk - Koeievlaai" acties
Iedereen die mee wil dingen naar de hoofdprijs van een "schijt je rijk" actie kan op de Kunstgrasheld actiepagina een vierkante meter reserveren door deze aan te kopen. In de mail ontvangt de koper een aankoopbewijs. Tijdens de daadwerkelijke uitvoering van de schijt je rijk actie is, na het vaststellen van de plaats waar de koe haar vlaai heeft gelegd, snel te zien wie de gelukkige winnaar is. Op de kunstgrasheld actiepagina is direct de voortgang van de koeievlaai actie te zien. 

Actie zelf monitoren via inlogpagina
Via een online beheersysteem is het mogelijk de actie te monitoren. Bekijk de voortgang en zie o.a. wie er donaties hebben gedaan en welke bedragen zijn opgehaald . Daarnaast is het ook mogelijk om via het beheersysteem zelf meters toe te voegen en meters aparte prijzen te geven.